Safe & Shine historien

Hvad er Safe & Shine® ?

Safe & Shine er refleksprodukter, som alle generationer tager på, når vi går udenfor. Safe & Shine højner vores sikkerhed betragteligt, ved at gøre os synlige i mørket.

Hvordan opstod ideen til refleksprodukter?

Min ide til Safe & Shine opstod i 2018 i Schweiz, hvor jeg boede med min mand Dan og vores datter Frida indtil midten af 2021. Da Frida var fire år, startede hun i den schweiziske børnehave, på schweizertysk kaldet Chindsgi. Her får børnene den første dag et såkaldt Chindsgi-Bändel udleveret. Det drejer sig om et obligatorisk, orange refleksbånd, som bæres udenpå tøjet, således at børnehavebørn er let genkendelige i trafikken. Jeg syntes, at det var fantastisk at se, hvor stolte Frida og hendes veninde Leonie gik afsted til børnehaven med deres refleksbånd på. Med tiden er jeg blevet opmærksom på, hvor udsatte og usynlige fodgængere og cyklister er i trafikken – især når det bliver mørkt.

Jeg savnede et refleksbånd til mig selv og egentlig til alle andre, så vi kunne lyse op i mørket og blive set og dermed højne vores sikkerhed i trafikken.

Reflekser til alle

De refleksprodukter, jeg så rundt omkring, var gode, men de var mere tænkt til og designet som sikkerhedsudstyr på arbejdspladser eller sportsudstyr og mindre anvendelige til mennesker, som gerne vil lyse op i hverdagen, men ikke vil iføre sig en refleksvest udenpå tøjet.

Jeg ønskede at skabe et refleksbånd og andre refleksprodukter både til børn og voksne, som skulle være både funktionelle og lette at iføre sig. Mit mål blev at lave reflekser til alle, til børn, til teenagere, til voksne og til bedsteforældre, til hunden - så alle kan bevæge sig trygt omkring og lyse op i mørket.

Hvordan Safe & Shine blev til et familieprojekt

Ideen havde indtil efterårsferien 2020 kun eksisteret i mine tanker. I oktober 2020 var Frida, Dan og jeg på vej hjem til Schweiz fra et dejligt kundebesøg i Würzburg i Tyskland. Vi bliver enige om at gense vores gamle by Frankfurt am Main, hvor vi boede, da Frida var baby. Vi tjekkede ind på det skønne Lindley Lindenberg Hotel, som ligger et stenkast fra floden.

Den aften på Lindley Lindenberg nævnte jeg mine tanker om refleksprodukter til både børn og voksne for Dan. Han var på med på ideen, hurtigere end jeg kunne afslutte tankestrømmen.
Han sagde: ”Det der er rigtig godt. Det skal der tages action på”.
Den aften blev det et familieprojekt.

 Da vi først gik i gang med reflekserne, så vi muligheder alle vegne
I de efterfølgende dage gik vi i iværksætter-modus.  Magasiner blev kigget igennem, og der blev klippet og klistret. Vi fandt inspiration alle mulige vegne fra. Vi begyndte at fortælle om refleksprojektet til venner og bekendte og fik tilsendt masser af inspiration fra nær og fjern.

 Frida startede med at designe i skolen sammen med veninderne.
Ikke alt var realiserbart, men ideerne og tegningerne var skønne.

 Herefter havde vi mange bolde i luften. Vores skønne hus ved Rhinen bliver solgt på rekordtid. Vi planlagde vores flytning hjem til Danmark.
Coronapandemien rasede, og grænserne omkring os lukkede ned.
Vi arbejdede på flere fronter og i hele forløbet har familieprojektet været på skiftevis lavt og højt blus.

Nu er vi klar med refleksprodukter – også til dig
Da vi kom på plads i vores nye hjem “NORDLY” i Danmark, faldt de sidste brikker på plads.

Safe & Shine blev endelig en realitet.
Velkommen til Safe & Shine🙏

Jane Vanting Davidsen

Hør Jane fortælle om ideen bag Safe & Shine her: